úterý 2. listopadu 2010

2011 Dodge Avenger - vylepšení zejména uvnitr

Chrysler Group LLC uvolnil minulý týden oficiální fotky a specifkaci faceliftovaných modelů Avenger a Caravan. U obou těchto novinek je zásadní použití nového V6 Motoru Pentasatar, který nahrazuje předchozí motory 3,5 V6 (Avenger) a 3,8 V6 a 4,0 V6 (Caravan).

U 2011 Avengeru je nejmarkatnější změnou - oproti současnému modelu - použití jiné masky chladiče, na což navazuje upravený přední nárazník. Vzadu pak zaujmou nové koncové svítily s LED technologií.
Zásadní změny ovšem najdeme uvnitř vozu - zcela nová je palubní deska, upravena je středová konzole i výplně dvěří. Zároven oproti současnému modelu došlo k zjemnění ostrých hran a liní. Nová jsou i sedadla, přístrojový štít, volant a rovněž došlo ke zlepšení odhlučnění pro lepší komfort cestujících během jízdy.

K dispozici bude široká barevná škála inteiériru vč. čalounění, samozřejmě i nadále bude verze s koženými sedačkami, všechny materiály jsou nyní kvalitnější a byly použity měkčené plasty.
Multimediální výbavu zastupuje navigační systém s USB portem, iPod/MP3 jackem, Bluetooth rozhraní, hlasové ovládání hands-free a HDD. K dispozici bude i dálkový start.
Úpravami prošel ale i podvozek. Přepracováno bylo zavěšení kol a nastavení gemoetrie.
Nová bude 6ti stupnová, dvojspojková převodovka C635, která bude k dispozici u vyšších výbav v průběhu roku 2011, ostatní verze budou mít "klasickou - tedy s HDM" 6ti stupnovou převodovku 62TE .
Základním motorem zůstává 4válec 2,4 GEMA, známý s předchozí verze o výkonu 173 Hp, druhou pohonnou jednotkou je v úvodu zminovaný  nový V6 Pentastar, zde naladěný na výkon 283 HP.
Výroba probíhá už v těchto dnech v továrně Sterling Heights Assembly Plant, do prodeje by sem měl dostat nový Avenger v průběhu tohoto měsíce.

Žádné komentáře:

Okomentovat