pátek 14. ledna 2011

2011 Chrysler 200C Convertible - oficální představení

Po oficiálním představení sedanu 200C a oficiálním zahájení prodejů na americkém trhu, přichází fotky a informace i o chystaném kabrioletu.
Je to vcelku logické, 200C je velkým faceliftem Sebringu, který taktéž existoval ve 2 karosářských variantách.

Ovšem kabriolet Sebring z let 2007-2010 příliš úspěšný nebyl, narozdíl do svých předchů z let 1996-2006.
Zejména v letech 2001-2005 šlo o neprodávanější kabriolet v USA bez rozdílu značky a tyto vozy byly úspěšné i na evropském trhu, kdy se jednalo o jeden z největších kabrioletů na zdejším trhu, navíc za velmi rozumnou cenu a plně 4místný.

Pojdme se ale podívat na novinku.
Bude se vyrábět ve dvou verzích - Touring a Limited.
Touring bude mít pod kapotou R4 GEMA 2,4 s 6ti stupnovým automatem, Limited bude mít V6 Pentastar 3,6 a taktéž 6ti stupnový Pentasatr. Výkony budou stejné jako u sedanu, takže pojdme dále.
Kabriolet bude mít stejně jako sedan upravené zavěšení a pérování, zcela nový interiér, zadní světla využívající LED technologii, standartem budou všude boční airbagy, ESP či alarm, 17" ALU či ovládání rádia na volantu.
Z fotek je jasně patrné, že interiér bude téměř totožným s interiérem sedanu (máme na mysli výbavu,palubní desku, přístrojový štít, rádio s navigací a HDD atd.) a odlišnosti vyplývající pouze z rozdílů daných tím, že toto je kabriolet (jiné dveře, zadní sedačky atd.)

Obě verze od sebe snadno rozlišíte při pohledu zezadu - Touring bude mít jen jednu koncovku výfuku, zatímco Limited s V6kou bude mít dvě.

Další informace nejsou dosud známy.

Výroba začne v továrně Sterling Heights v únoru, do prodejů by sem měl 200C Convertible dostat na americkém trhu na jaře.

Žádné komentáře:

Okomentovat