pondělí 6. prosince 2010

2011 Chrysler 300C - představení + oficiální fotky

Chrysler 300C přichází pro rok 2011 s novým kabátkem, který mu má zjistit svěžest, nové technologie a návrat na výsluní.
Karoserie vychází z předchozího modelu, což je patrné z bočního pohledu, ovšem zcela nový je předek i zadek vozu.
Vpředu zaujme nová maska a bi-xenonové HID světlomety vč. LED, které navíc mají i automatický leveling, nový je i nárazník, blatníky a kapota.
Vzadu zaujme nové víko kufru, nové světlomety s LED technologií a nový nárazník.

K pohonu budou zpočátku sloužit dvě pohonné jednotky, obě atmosférické benzínové stejně jako u sesterského Chargeru - nový DOHC  3,6 V6 Pentastar, a osvědčený, legedární motor 5,7 V8 HEMI OHV s vypínáním válců (MDS) a VVT (proměnné časování ventilů).
Motory nabídnou výkon 292 resp. 363 Hp a budou spjaty s 5ti stupnovu automatickou převodovkou, známou už ze současného modelu. Později ji nahradí 8stupnové převodovky ZF.
Pro Evropu se zřejmě v rámci značky Lancia počítá s CRD motorem 3,0 V6 (od VM Motori).

Velmi bohatá bude bezpečností výbava: ABS, ASR, ESP, adaptivní tempomat, parkovací senzory vpředu i vzadu, detekci mtrvého úhlu, zadní mlhové světlomety (poprvé i pro USA);  systém SafetyTec s detekcí zabranující čelní srážce, parkovací kameru, sklápěcí zrcátka, vnitřní zrcátko s aut. stmíváním atd.

Zajímavá bude i multimediální výbava, za zmínku stojí 506 W zesilovač; 8,4" palcový displej rádia, které bude ve vyšších verzích vybaveno i navigací, HDD, bluetooth atd..
Na přání bude možné mít i dvojité, panoramatické střešní okno.
Komfortní výbavu zastoupí vyhřívaný volant spolu s vyhřívanými sedačkami (vpředu i vzadu), přední budou navíc větrané; dvouzónova klimatizace, měkčené plasty + na spodek vozu umístili konstruktéři dva kryty z kompozitních materiálů ve snaze o snížení hladiny hluku pronikajícího do vozu.

Fota interiéru zatím bylo zveřejněno pouze jedno - z toho je patrné, že interiér má základní tvary shodné s Chargerem, dominuje velký displej 8,4" navigace a rádia, zaujme dřevěný, vyhřívaný volant, světlá kůže, dřevem obležené vyplně dveří a střeodvý panel kolem ovládání klimatizace a topení + konzole voliče převodovky.
Zcela jistě bude několik variant interiéru, a to jak co se týče barvy kůže, tak i dřeva a zbylých plastů

Prodej v USA začne v prvním čtvrtletí roku 2011.

Žádné komentáře:

Okomentovat