pátek 10. prosince 2010

2011 Jeep Compass - oficiální představení

Nejmenší model Jeepu - Compass se pro nový rok dočká výrazného přepracování přídě, u současného modelu sklízela od tradičních fanoušků Jeepu ale i od odborné motoristické veřejnosti řadu kritiky a Compass patřil na většině trhů k nejhůře prodávaným modelům značky.
Na přídi je tak nové vše - od světel přes masku chladiče, nárazník až po kapotu motoru. Pokud vám vzhled inovovaného Compassu něco připomíná, tak jste doma - designéři se nechali inspirovat novým GrandCherokee, jehož design byl přijakt velmi kladně a výroba zatím nestačí poptávce.
Změn se dočkala i záď, která má nový nárazník a koncová LED světla. K úpravám zádi patří i nový spoiler nad zadním oknem a chromovaná koncovka výfuku.
Poslední změny na exteriéru představují nové podélníky na střeše a design litých kol, která mají standardně průměr 17 palců. Pro Compass v provedení Limited budou k dispozici i 18palcová kola.

Úpravy interiéru představují měkčené plasty na části obložení předních dveří, nová loketní opěrka mezi sedadly a nový multifunkční tříramenný volant. Nový je i přístrojový štít, ovládání oken i zpětných zrcátek a klik dveří. Během modernizace se Compass dočkal i úprav podvozku, které se týkají použití nových pružin, tlumičů a zadního stabilizátoru s větším průměrem. Standardem pro modelový rok 2011 je provedení s pohonem předních kol, které v nabídce doplňují dvě verze s pohonem všech čtyř kol s označeními Freedom Drive I a Freedom Drive II Off-Road Package. První verze je vhodná pro použití v běžném provozu i lehčím terénu a druhé provedení, jak jeho označení napovídá, má uspokojit zájemce o jízdu ve středně těžkém terénu.
Compass bude k dispozici s dvojicí zážehových pohonných jednotek. Základní pohonnou jednotkou je čtyřválec o objemu 2,0 litru s výkonem 117 kW (158 k) a točivým momentem 191 Nm spolupracující s pětistupňovou manuální převodovkou nebo bezestupňovou převodovkou CVT2.
Druhý motor v nabídce je rovněž čtyřválec, ale disponuje objemem 2,4 litru. Maximální výkon této pohonné jednotky s variabilním časováním ventilů je 127 kW (172 k) a točivý moment vrcholí hodnotou 224 Nm.

Modernizovaný Jeep Compass bude nabízen ve třech stupních výbavy, které nesou označení Compass, Latitude a Limited.

Oficiální premiéra novinky bude na lednovém autosalonu v Detroitu a prodej na většině území usa/can bude zahájen rovněž v Lednu 2011.

Žádné komentáře:

Okomentovat