středa 15. září 2010

2011 Chrysler 200C

Spolu s faceliftem modelů Jeep Patriot a Chrysler Town a Country zvěřejnil koncern Chrysler Group LLC též 3 obrázky připravovaného sedanu 200C, který nahradí současný, nepříliš úspěšný model Sebring.

Z fotek je patrné, že vůz bude mít vzadu světlomety s LED diodami, masku s novým logem stejně jako všechny faceliftované modely značky Chrysler.V případě 200C rovněž nepůjde o zcela nový model, ale výrazně upravený současný Chrysler Sebring.

 Zcela nový bude interiér vč. čalounění, upraven bude rovněž podvozek, zejména zavěšení kol a řízení. Model 200 má nové naladění podvozku – nové stabilizátory, přepracovanou geometrii, tužší silentbloky a měkčí pružiny. Chrysler také zapracoval na snížení přenosu vibrací a hluku od pohonného ústrojí do kabiny a na odhlučnění oken a spár u dveří.
Motory, budou celkem dva. Základem je čtyřválec GEMA objemu 2,4 l známý ze současného Sebringu, který bude spřažen se čtyř nebo šestistupňovou převodovkou. Dražší verze pak budou mít nový vidlicový šestiválec Pentastar, o výkonu (283 HP) a toč. momentu 352 Nn. Na přání bude možno mít 200C  ze scela novou 2 spojkovou 6ti stupňovou převodovkou ze společného vývoje Fiat-Chrysler (obě firmy pracovaly nezávisle na své vlastní verzi ještě jako samostné koncerny) Chrysler 200 se bude stejně jako současný Sebring vyrábět v továrně v Sterling Heights Assembly Plant.


Nový 200C by měl být výrazně lepší ve většině paramterů než současný Sebring a navíc modernější s novým, svěžím designem. Tím by měla navázat na úspěchy svých předchůdců jako byl Chrysler Cirrus (95-00) a Sebring první generace (01-06) ve třídě midsize, tolik důležité pro celý Chrysler Group.

Žádné komentáře:

Okomentovat